top of page
  • Writer's pictureSabína Pósová

Nedá sa všetkým vyhovieť

Jedným z už dlho aktuálnych problémov, ktoré riešim je práve ten, o ktorom som sa dnes rozhodla písať. Ide o to, že nie každému človeku na Zemi sa dá vyhovieť. Nemyslím tým však to, že sa máš každému určitým spôsobom doprosovať, alebo si žiadať jeho pozornosť. Skôr to, že ak sa rozhodneš potešiť jedného človeka, pre druhého to môže znamenať opak. Do takýchto situácii sa dostávam nonstop. Vždy sa cítim akoby tento začarovaný kruh nemal východisko. Verím však, že má. Len ho musím nájsť a možno som ho už aj našla ale musím sa s ním naučiť pracovať.


To, čo ti chcem dnes odovzdať je, aby si nebol/a sklamaný/á z toho, ak nepotešíš všetkých. Na svete je niekoľko miliárd ľudí, ktorí skrátka hľadajú svoje potešenie niekde inde. Za to však ty nemôžeš. Jediné čo ti chcem odporučiť je, aby si sa nevzdával/a snu robiť dobro. Najmä to dobro pre druhých. Ak to robí šťastného/šťastnú teba, tak je to správne. Presne tak to má byť. Grátis je to, že sú potešení aj druhí. Sama na sebe vnímam, že nech sa snažím akokoľvek, nie každý chce počuť mňa, môj názor a celkovo sa zaoberať niečím čo dávam von. To je ale úplne vporiadku. Skús prijať aj ty tento fakt. Nikdy asi nedokážeme sami vyhovieť všetkým. U jedincov je to ľahšie ale čo sa týka skupín, najmä tej veľkej na svete je to naozaj náročné.


Nikto však nepovedal, že snaha nás nemôže doviesť k výsledku. A preto naozaj nezúfaj a stále skúšaj. Možno sa z jednotlivca stane skupinka a z nej ešte väčšia. Stále bude rásť. Ak ťa práve toto napĺňa šťastím, choď si za tým. Ale ešte raz opakujem, nebuď sklamaný/á. –ber to ako výzvu. Ako niečo, čo chceš dosiahnuť . Hlavne si ver. Neskláňaj hlavu nad každým neúspechom ale vztýč ju vysoko do nebies.


Vieš, my ľudia sme naozaj záhadné tvory. Niekoho poteší len malé gesto, iní potrebujú materiálnu vec a ďalším postačí aj len slovo. Je na tebe, aby si to postupne odhalil/a a otvoril/a sa svetu. Tvoja cesta putovaním ťa raz privedie za svojím pokladom. Neprestávaj ho hľadať a uvidíš, čo je v živote to najcennejšie.


Ak máš okolo seba ľudí, ktorí stoja naozaj za to, bude snaha aj na ich strane. Možno sa im nebude páčiť s kým sa stretávaš, či im nebude sympatický človek, s ktorým sa bavíš. Ale ako tvoji priatelia, či najbližší ľudia, možno partner ťa už len vďaka ich láske k tebe neprestanú mať radi. Budú si vážiť rovnako všetky momenty s tebou. A vtedy zistíš, že tvoja snaha sa vyplatila. Nemusíš urobiť každému človeku na svete dobro, ak o neho nežiada. Sám/sama sebe by si si kopal/a jamu. Skús začať naozaj malým gestom, spoznať ľudí okolo seba a ponoriť sa do bohatstva, ktoré ešte len príde.


S láskou Sabi

36 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page