top of page
  • Writer's pictureSabína Pósová

Moje najobľúbenejšie filmy

Updated: Apr 4, 2020

,,Myslím, že sa zhodneme na tom, že väčšina ľudí má rado filmy. Verím, že aj ty patríš medzi ne a preto som sa dnes rozhodla napísať článok o mojich obľúbených filmoch. Chcem ti tým poradiť, aký film si môžeš pozrieť, keď sa budeš napríklad práve doma nudiť. Rozdelila som ich podľa žánrov, takže si môžeš vybrať ten, čo ťa najviac zaujme. Dúfam, že niektoré z nich patria aj k tvojim obľúbeným. Tak sa poďme na ne spolu pozrieť.“




Romantický žáner:

Love, Rosie (Tento film ma zaujal hlavne svojou myšlienkou. Je tu veľmi krásne znázornená láska medzi dvoma najlepšími priateľmi. Ani jeden z nich to nemá však v živote ľahké, no sú tu jeden pre toho druhého. Hovorím o Alexovi a Rosie, dvoch hlavných hrdinoch v tomto filme. Verím, že sa ti bude film páčiť a že sa zapíše medzi tvoje obľúbené filmy, ako mne.)


Predtým ako som ťa poznala ( Romantický film, ktorý pobaví, no aj donúti sledujúceho k slzám, asi tak nejako, by som opísala nasledujúci film. Znázorňuje dva rozdiele príbehy, dvoch rozdielnych ľudí, Willa a Louise , ktorý sa stretnú a neskôr spolu prežívajú krásne chvíle. )



Polnočná láska: ( Toto je film. ktorý má taktiež silný príbeh. Ide tam hlavne o dievča menom Katie, ktorá trpí vzácnou chorobou. Jedného dňa však stretne Charlieho, chlapca, do ktorého je zamilovaná už od detstva a celý jej život sa zmení.)



The notebook/ Zápisník mladej lásky (Tento film zaujme hlavne ľudí, ktorý majú radi staré časy. Myslím tým 40.te roky. Avšak myslím, že ani dnešnú generáciu by nemal odradiť, pretože je to film s veľkým množstvom lásky. Nielen že znázorňuje, ako sa žilo kedysi, ale odhaľuje nám romániky v tedajšej dobe. Hlavnými hrdinami sú Noah a Allie, ktorý ťa povedú ich príbehom.)


Titanic (A nakoniec, asi najsilnejší a najobľúbenejší romantický film. Titanic. Myslím, že už asi poznáš príbeh Rose a Jacka a ich neštastnej lásky. Tento film sa ako jeden z mála, zapísal do sŕd mnoha ľudom. Ak si ho náhodou ešte nevidel/a, neváhaj a odhaľ, prečo je tento film taký populárny.)



Rodinný žáner:

Chatrč (Ak máš veľa otázok ohľadom viery a chceš prísť na jej tajomstvo, tento film je presne pre teba. Nie je však len pre veriacich. Ani hlavný hrdina Mack, nebol najskôr veriaci. Neber to však tak, že ťa má tento film akosi nanútiť ku viere, skôr ti ukáže, aké to je žiť s Bohom. A ako prejsť cez rôzne prekážky, ktoré na nás v živote čakajú. A ako sa vyrovnať so stratami blízkych.)


Na vine sú hviezdy ( Hoci je tento film romantický, zaradila som ho sem, pretože má tiež svoj príbeh. Nie všetko je však o láske, je aj o starostlivosti rodičov o svoju ťažko chorú dcéru Hazel. Po istom čase jej veľkého trápenia však narazí na svoju lásku, na Augusta a prežíva s ním krásne chvíle. Ako sa film končí sa už odomňa nedozvieš, prajem krásny filmový zážitok. )



Všetko alebo nič (Možno sa čuduješ a možno naopak nie, no film, o ktorom sa ti chystám povedať je slovenský. Páčia sa mi na ňom zauzlenia a rôzne prejavy lásky či už od hlavnej hrdinky Lindy alebo jej nápadníkov, taktiež sila priateľstva a rodiny. Dokonca je to film, ktorý ťa pobaví, no môže ťa aj rozplakať.)


Ja, Simon (Skrývaš tajomstvo, o ktorom nechceš, aby sa tvoji rodičia dozvedeli? Tento film ti ukáže, že to nie je až také ľahké a odhalí ti problémy hlavného hrdinu Simona. Film ma zaujal nie len tým, že ho napísal mladý chlapec a je z pohľadu teenegerov, ale aj dodáva veľa odvahy a sily, prijať samého seba.)



Moja veľká indická svadba (Myslím, že asi tento film nepoznáš. Nie je ani až tak moc známy ale páčil sa mi, že je odlišný, nie len prostredím, v ktorom sa nachádza (India), ale aj celkovo, ukazuje ako sa v tej krajine žije a ako to tam chodí s láskou a čo všetko si musia ľudia pretrpieť, kým sa oženia. Film má krásny príbeh a odzrkadluje sa v ňom láska medzi Lalitou, dievčaťom z Indie a Willom, bohatým američanom. Ako táto láska skončí? )

Horory


Annabelle 1,2 ( Uviedla som sem obe časti, pretože obe na seba nadväzujú. 2. časť sa stala ešte pred 1. Ide tu o démonickú bábiku menom Annabelle, ktorá zabíja. Priprav sa na množstvo lakačiek avšak z môjho vlastného usúdenia, nie sú tieto filmy až také strašidelné. )


Kruh ( Samaru, ktorá vychádza z televízie a po pozretí kazety ti zavolá, že o sedem dní zomrieš, už asi tiež dávno poznáš. Tento strašidelný film má však svoj príbeh, ktorý ti viac odhalí film. Tak si ho bež pozrieť.




IT ( Horor, v ktorom zahviezdia odvážne deti a bojujú s vlastným strachom, v ceste im však prekáža mnoho prekážok a šialený zabijacký klaun Pennywise. Podarí sa deťom poraziť zlo? )



SOMNIA/ Zlo nikdy nespí ( Príbehový horor, plný prekrásnych efektov vo forme motýľov. Hoci naháňa strach, jeho príbeh vás dojme a pohltí vás rovno do deja. Všetko sa to točí okolo malého chlapca Codyho, ktorý je adoptovaný a jeho rodičov.


SCARY MOVIE ( Určite poznáš SCARY MOVIE, sú to vlastne strašidelné filmy, ktoré odhaľujú rôzne príbehy. Nie sú ani tak strašidelné ako komické. Slúžia skôr na pobavenie a paródiu iných filmov. Nezáleží na tom, ktorý diel si vyberieš, všetky stoja za to.)


Komédie


Sám doma ( Ak nemáš moc chuť na horory a radšej by si sa zasmial/a, určite si pozri Sám doma. Tu tiež nezáleží na tom, ktorý diel si vyberieš, pretože každý jeden dokáže pobaviť a zaujať. O stratenom Kevinovi si už ale určite počul/a.



Babovřesky ( Film je super aj pre mladších aj starších, myslím, že pobaví rovnako. Zážitky babičiek, ti určite zaručia zábavný večer, pri ich sledovaní. Tak už si len zober popcorn a sleduj.)



Denník odvážneho bojka (Tento film, ako aj všetky jeho diely ma nikdy neomrzí. Pači sa mi, že je všetko robené formou denníku a zápiskov malého chlapca Grega. Píše tu o svojom bratovi, rodičoch, jeho zážitkoch s najlepším kamarátom, o dievčati, do ktorého sa zamiloval a o rôznych trapasoch z jeho života. )


Cuky Luky ( Opäť slovenský film, no tentokrát sa dostávajú na pódium dve veľmi známe zabávačky Cuky a Luky. Ak ťa zaujímajú ich rakúske príhody, určite nezabudni pozrieť.)



Bláznivá dovolená (Ak si myslíš, že dovolenky s rodičmi nemôžu byť ešte horšie, tak si na veľkom omyle. Táto bláznivá komédia ti ukáže šialenú rodinku, ktorá zažíva plno bláznovstiev a trapasov. Ver, že smiech pri jej pozeraní nebude chýbať.)

Muzikály


Mamma Mia Here we go again! (Ak chceš prežiť krásny zážitok a pohltenie do deja, neváhaj a započúvaj sa do tohto muzikálu. Ohromí ťa aj svojim príbehom a vyvolá v tebe pocit štastia, ktorý občas nahradia slzy. Určite v ňom nesmie chýbať ani romantika a zauzlenie.)


Navždy mladá (Romantický muzikál, v ktorom odhalíš veľa tajomstiev, ktoré ťa chytia za srdce. Taktiež tu nájdeš vtipné ale aj romantické scénky, tanečné vystúpenia a svadbu. Máš sa na čo tešiť.)




Čarovný les/Into the woods ( Rozprávkovo spracovaný film, v ktorom sa objavuje zlá čarodejnica a prelínajú sa tu deje zo známych rozprávok. Tento muzikál ťa nadchne nie len krásnou prírodou ale aj rozprávkovým svetom a krásnym spevom.)


Pomáda (Starý ale nezabudnuteľný muzikál o letnej láske. Opäť niečo retro ale stále in. Myslím, že tento muzikál ani netreba viac opisovať, je proste super a stojí za to si ho pozrieť.)



Začarovaní ( Princezná utečie zo sveta rozprávky a zázračne sa zjaví v reálnom svete, kde spoznáva nové predmety a nových ľudí. Všimne si ju muž, ktorý sa s ňou skamaráti a začne jej ukazovať mesto, po čase sa do seba zamilujú...)


Tanečné


Flashdance (Tiež veľmi starý film, ale stojí za to si ho pozrieť. Páči sa mi, ako hlavná hrdinka tancuje a bojuje o svoj sen. Neskôr nájde lásku ale svojho sna sa nevzdáva. Ako si myslíš, že to bude pokračovať?)




Step up/Let´s dance ( Milujem tento film. Každý jeden diel je dobrý. Páči sa mi, že okrem tanca tomu režiséri vytvorili aj príbeh, ktorý je dojímavý, poučný a plný lásky. Po pustení tohto filmu si budete mať chuť tancovať. Je to naozaj úžasný zážitok.)


Hriešny tanec ( Ďalší krásny romanticko-tanečný film, v ktorom je veľa nehy a lásky. Určite ho každý pozná. Je tiež veľmi obľúbený.)




Zakázaný tanec (Film plný tanca, zábavy, romantiky a životných skúseností. Tiež je spojený s láskou k tancu a k dievčaťu.)



Fantasy


Malý princ (Úžasný animovaný film, alebo rozprávka pre deti. Veľmi ma nadchla svojimi myšlienkami a situáciami na zamyslenie. Taktiež sa mi páčilo znázornenie určitých situácií a preniknutie do sveta našej vlastnej fantázie.)




Posledný lovec čarodejníc (Film, ktorý zaujme nie len príbehom ale aj mrazivými scénami a zaujímavými efektami. Celkovo film je veľmi dobre spracovaný, niekedy až strašidelný a nechutný.)


Upírska akadémia (Ak máš rád/rada, filmy o upíroch, tento sa ti jednoznačne zapáči. Je to z prostredia školy, kde dve hlavné hrdinky riešia svoje romániky a osobné problémy. Nadchne aj teba tento film?



Jack, zabijak obrov (Ak sa ti páči rozprávka o Jackovi a čarovných fazuliach, tak ťa určite zaujme aj tento film, ktorý je veľmi podobný. Je dobre spracovaný a tiež sa cítiš, akoby si bol/a vo vlastnom svete fantázie.)



Cesta do krajiny OZ ( Film, plný fantázie, nadprirozdených bytostí, kúziel a čarovných okamihov. Nechaj sa aj ty previesť po rozprávkovom svete a pomôž dobru premôcť zlo.)




Tak a toto boli moje najobľúbenejšie filmy. Je ich samozrejme aj viac, ale to už by bol nekonečný článok. Tiež mám veľmi rada High School Musical, Twillight Sagu a iné filmy. Možno niekedy, ak by si chcel/a urobím pokračovanie (druhý diel). Páčil sa ti článok? Poznáš spomenuté filmy? Ktoré z nich ťa najviac zaujali? Stotožňuje sa podľa teba film s popisom? Inšpiroval ťa článok k pozretiu nejakého filmu? K akému? Budem rada, ak sa mi ozveš. A ak máš záujem pozrieť si trailer na jeden z týchto filmov, postačí, ak klikneš na obrázok, ten ťa hneď presmeruje na video. Želám ti krásny deň.

S láskou Sabi.

150 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page